top of page

Juli 2022

We zijn als whiskyclub zeer blij om een nieuwe clubbotteling te kunnen aankondigen, de 3de intussen, gedoopt tot “YWF.03”.

Na onze eerste (Islay Blended Malt) en tweede botteling (Annandale), kozen we deze keer voor een 13-jarige Highland Park die werd gefinisht op een ex-Glen Moray vat en werd gebotteld op 55%. Het label spreekt echter van “an Orkney Distillery” omdat bij dit vat geen toelating werd gegeven om de naam ‘Highland Park’ te vermelden, een praktijk die bij onafhankelijke bottelingen niet uitzonderlijk is.

De finish verdient ook een woordje uitleg. Onze partner besliste om na het bottelen van z’n Glen Moray-vat het lege vat verder te gebruiken door er de inhoud van z’n Highland Park-vat op te steken en verder te laten rijpen. Op die manier creëer je als bottelaar in dit geval een unieke Highland Park en dat was dan ook de reden waarom we met de Ypres Whisky Friends interesse hadden in deze expressie.

Glen Moray is een van de talrijke distilleries uit de Speyside regio en kenmerkt zich door een fruitig, zacht, toegankelijk karakter. Highland Park daarentegen bevindt zich op de Orkney Islands en heeft een lichte rokerigheid in zich, maw een volledig ander smaakprofiel. De combinatie van deze beide stijlen komt echter heel mooi tot uiting in “YWF.03”. Aanvankelijk neigt deze dram eerder naar het Glen Moray karakter om zich op het einde tot een ware Highland Park te ontpoppen.

Wie interesse heeft in een fles, deze botteling is verkrijgbaar aan 85€ per fles. Er zijn slechts 100 flessen beschikbaar, wees er dus snel bij om deze unieke fles aan te schaffen.

De aanwezigen op onze tasting op 30 Juni hebben al kunnen genieten van deze primeur. De reacties waren alvast heel positief want deze botteling werd als beste bestempeld in een niet onaardige line-up met verschillende Highland Park- en Glen Moray-expressies!

Wie interesse heeft, kan dit laten weten aan ypreswf@gmail.com

Link op Whiskybase: https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/213716/2007-ywf

flyer_YWF03.jpg
bottom of page