top of page
Ypres Whisky Friends Logo 2019 V001.png

Ypres Whisky Friends

whiskyclub Ieper

Beste whiskyliefhebber,

Welkom op de website van Whiskyclub “Ypres Whisky Friends”.

 

Onze club werd opgericht begin 2017 en wil de whiskyliefhebber in Ieper en omstreken de mogelijkheid bieden om al het lekkers dat de whiskywereld te bieden heeft, te ontdekken. De term ‘whiskyliefhebber’ interpreteren we ruim: “beginners” of “gevorderden”, iedereen is welkom om samen een gezellige avond rond het begrip ‘whisky’ te beleven.


We organiseren onze tastings steeds in thuisstad Ieper. Voor elke tasting kiezen we een thema en bepalen we in samenspraak met de spreker de line-up. Zo komen we steeds tot een avond tijdens dewelke we niet alleen boeiende whiskies proeven maar ook heel wat te weten komen uit de whiskywereld. Kijk gerust eens op de pagina ‘Tastings’ om te zien welke thema’s en whiskies reeds aan bod zijn gekomen.


Momenteel werken we niet met lidmaatschap, dus iedereen die een tasting wenst mee te volgen is welkom. Tastings worden steeds aangekondigd per mail en op onze Facebook-pagina, dus aarzel niet om je in te schrijven op onze mailinglijst

 

Neem gerust hier een kijkje om te zien wat momenteel gepland staat.

 


Nog vragen? Stel ze gerust via het contactformulier.

Tot binnenkort!

OVER ONS

Whiskyclub “Ypres Whisky Friends” werd begin 2017 opgericht door Tijs en Davy. In 2019 kwam Jurgen ons versterken.


Eind 2015 hield de toenmalige whiskyclub ‘De Goudproevers’, eveneens gevestigd in Ieper, er na een paar jaar mee op. Meteen begon bij Tijs, al enige tijd daarvoor door de whiskymicrobe gebeten, het idee te rijpen om dit initiatief verder te zetten. Het losse idee nam stilaan vorm en naar het einde van 2016 werden de plannen concreet. Samen met Davy werd whiskyclub “Ypres Whisky Friends” officieel opgericht. 


Eind Februari 2017 werd de allereerste tasting georganiseerd en tot onze aangename verassing konden we al meteen 26 “whiskylovers” verwelkomen op onze ‘introtasting’. Een prima start die ons meteen een boost gaf om dit initiatief volop verder te zetten!


Sindsdien zijn we al een resem tastings verder en is het enthousiasme alleen maar gegroeid. Onze tastings zijn steeds zo goed als volzet en er blijven maar ideeën en mogelijke thema’s bijkomen. We zijn dus bijlange nog niet voldaan en hopelijk blijft dat zo!

OVER ONS
TASTING

TASTINGS

Klik op een jaartal om onze voorbije en toekomstige tastings te ontdekken.

tasting_2017.png
tasting_2021.png
tasting_2018.png
tasting_2022.png
tasting_2019.png
tasting_2023.png
tasting_2020.png
tasting_jaar_2024.png
IMG_7067.HEIC

CONTACT

Heb je nog vragen of wens je aankondigingen van onze tastings in je mailbox te ontvangen?

 

Contacteer ons gerust via onderstaand formulier.

Bedankt voor uw bericht.

We komen er spoedig op terug. 

CONTACT
bottom of page