top of page

Tasting 18 - Teeling Whiskey

“Eindelijk!”

 

Wellicht het meest gebruikte woord bij het weerzien van de Ypres Whisky Friends, want het was door de gekende reden meer exact een jaar geleden dat we nog eens fysiek waren samengekomen. En we gingen meteen van start in stijl: op verplaatsing bij Topwhisky voor een tasting over de Ierse distilleerderij “Teeling”, gebracht door Chris Hayes vanuit Parijs (en dus niet zoals gedacht uit Dublin 😃)

 

Het is toch wat onwennig om een spreker op afstand te zien terwijl wij als groep samenzitten, maar toch was het verhaal dat Chris ons bracht prima in orde. Teeling profileert zich duidelijk tov andere Ierse spelers door de meest diverse vaten te gebruiken voor hun rijping, wat resulteert in een heel divers gamma. De opener van de avond, de ‘Small Batch’, de versie die eveneens de basis is voor de ‘Amber Ale’ en ‘Sommelier’, kon meteen bekoren dankzij de smaakexplosie aan tropisch fruit (rum cask finish) en bleef verrassend lang standhouden.

 

De enige geturfde whisky in hun gamma, de ‘Blackpitts’, viel ook heel goed in de smaak, gezien deze expressie op de 2e plaats werd gezet door de groep. Dit is geen ‘turfbom’, maar een licht geturfde, zachte whisky op 46°.

 

Het slotakkoord werd ingezet dooe de ‘Renaissance Series no1’, een editie van 17Y gerijpt op bourbon casks en gefinisht op madeira vaten. Wauw! En wat gezegd van de single cask bottling gekozen door The Nectar en de ‘single cask’ rum editie van maar liefst 21Y? Stuk voor stuk schitterende whiskies en meer dan waardige afsluiters voor deze avond.

 

Bedankt aan Patrick, Amelie en Dinny van Topwhisky voor de organisatie en technische ondersteuning, alsook aan Chris Hayes voor de presentatie!

Line-up:

- Teeling Small batch (rum cask)

- Teeling Amber Ale 46° 
- Teeling Sommelier 46°
- Teeling Blackpitts Peated Bourbon & Sauterne Cask 46°
- Teeling Renaissance Series N°1 46°
- Teeling Irish Whiskey - Single Cask - Selected and Bottled for The Nectar 52.3°
- Teeling single cask rum 21y 52.6°

 

Top 3 van de groep:

  1. Teeling Renaissance Series N°1 46°

  2. Teeling Blackpitts Peated Bourbon & Sauterne Cask 46°

  3. Teeling single cask rum 21y 52.6°

bottom of page