Tasting 7 - Whisky vs Sherry
Voor onze 7de tasting hadden we Michiel Mestdagh van whiskyzaak “The Green Man” in Oostende te gast. Thema deze keer was “whisky & sherry”. Sherry? Voor de meesten onder ons een vrij onbekend drankje, maar toch bleek daar heel wat interessants over te vertellen zijn. Er werden doorheen de avond 4 “duo’s” geserveerd (whisky gerijpt op sherry-vat, voorafgegaan door de sherry zelf). De ene sherry viel al wat beter in de smaak dan de andere, maar de combinatie whisky-sherry leverde toch een interessante smaakervaring op. Toppers waren voor de meesten de "Glendronach Oloroso/PX" en de "Caol Ila Moscatel". Michiel maakte verder nog wat zijsprongetjes over z’n activiteiten op Islay, wat achteraf bij enkelen resulteerde in “miljaar, daar moeten we toch eens naar toe!”
Kortom, de Ypres Whisky Friends zijn terug wat wijzer over deze invalshoek uit de whiskywereld. Dank aan “The Green Man” voor de boeiende uitleg, aan alle deelnemers en last but not least aan onze nieuwe locatie “In’t Klein Stadhuis” !
Whisky line-up:
Redbreast “Lustau Edition” Single Pot Still Irish Whiskey, 46%
GlenDronach, cask strength, 54,8 %, Matured in Oloroso and Pedro Ximenez casks
Aberlour A’Bunadh Batch 57 60,7%
Talisker Distillers Edition, Double Matured in Amoroso Cask Wood, 2005/2015, 45,6 %
Caol Ila Distillers Edition, Double Matured in Moscatel Cask Wood, 43 %